סרגל המאמצים שהגוף עובר במהלך ההיריון הוא איטי ומחושב, כך שהשינויים יקבלו את משך הזמן הנדרש לעיכול. האם לעומת זאת מתמודדת עם שינויים פיזיולוגיים לא פשוטים ובנוסף, מערכת שלמה של מתחים ופחדים וחששות מעתיד לא מוכר. ואז כמובן הלידה שהינה מצד אחד מדהימה וקסומה ומהצד השני, טראומה פיזית לא פשוטה כלל הכוללת לחץ גופני ונפשי הגורר לעיתים איבוד משמעותי של דם ועוד.
ואז המציאות החדשה, שהופכת לחלוטין את עולם ההורים, ומחייבת משאבים רבים מכל המערכת ובמיוחד מהאם החדשה. השילוב של היעדר שינה רציפה יחד עם שעות של תשומת לב, הנקה ודרישות גופניות שיוצאות מאיזון עקב שינויים הורמונלים – כל אלה עלולים לגרום לאם להגיע למצבי קצה של דיכאון אחרי לידה.
מצבי קצה דורשים תגובות קצה

טיפול בדיכאון אחרי לידה ברפואה הסינית
יש נשים שזה השלב בו נפשם רוצה שקט ו"יציאה מהמשחק". זה לא אפשרי ברוב המקרים ולכן יש התכנסות פנימית ורצון למינימום תקשורת חברתית ועצב רב שמלווה תחושות אשמה של אימהות לא לפי התכנון.
לפי מחקרים, דיכאון אחרי לידה מלווה אישה אחת מתוך חמש כך שהעניין מוכר ונפוץ ביותר. הקושי קיים במקומות בו הדיכאון ותחושת ה"אין עתיד" נשארים זמן מה ומקשים על התנהלות רגילה של משפחה ומונעות ועל שגרת החיים. הטיפול בדיכאון אחרי לידה ברפואה הקונבנציונלית מתחלק בין טיפול תרופתי לטיפול פסיכולוגי. הטיפול התרופתי הינו טיפול פסיכיאטרי שמצמצם את התגובה הנפשית לקשיים שנוצרים, ואילו הטיפול הפסיכולוגי מצמצם את המאבק בקשיים דרך הבנות רגשיות ורכישת כלים להתמודדות עם מחשבות טורדניות ועוד.
בעוד הטיפול הרפואי המסורתי מציע כלים לצמצם את הקשיים – הרפואה הסינית יודעת לחזק את גופה ונפשה של האם. היכולת רבת השנים והניסיון האדיר של הרפואה הסינית בחיזוק אחרי תקופות קשות בא כאן לעזרה רפואית ביעילות שאין דומה לה. הטיפול בדיכאון אחרי לידה בעזרת הכלים של הרפואה הסינית אצל מומחים בתחום – מביא לתוצאות מהירות ביותר ומאפשר ליצור איזון ועוצמה שמלווה את המשך החיים לאם ולילד.